#4: Rotterdam - Parijs - Marseille

Bijgewerkt: 15 okt 2019

Lieve pap en Marien,


Wat was dat gek gister, om zo te midden van de Marathon gekte afscheid van elkaar te nemen. Meestal is zo’n afscheid gekoppeld aan Schiphol of een andere luchthaven, maar daar stonden we dan gister in het zonnetje op de Coolsingel tussen alle Marathonlopers en hun supporters.


Nadat jullie waren vertrokken hebben Saar en ik nog een biertje gedronken bij haar thuis, zijn we mijn backpack gaan halen op het station en hebben we pizza gegeten. Ergens tussendoor hebben we nog even studiosport aangehad voor de samenvatting van PSV en daarna kon ik met een heerlijk voldaan gevoel maar eerste logeerbedje induiken. Ik moet zeggen dat de nacht wat onrustig was, deels waarschijnlijk door de heerlijk verkoelende biertjes die ik eerder op de dag had genuttigd, maar waarschijnlijk toch grotendeels door de spanning.


Vanmorgen toen dan eindelijk mijn wekker ging heb ik Saar en Ed vriendelijk bedankt voor de gastvrijheid en daarna ben ik naar het station gewandeld. Op dit moment kan ik me maar moeilijk voorstellen dat dit vanmorgen was en niet drie dagen geleden. Mijn eerste trein bracht me naar Parijs waar ik vier uur de tijd had voor ik op de trein naar Marseille zou stappen. Precies genoeg om even een koffie te drinken en van een Franse lunch te genieten. Eigenlijk wilde ik, zoals het de Fransen betaamd, een glas wijn bij de lunch bestellen maar het bier zat me nog iets te hoog. Na de lunch ben ik via de Botanische tuinen terug gelopen naar het station.


De treinreis naar Marseille was comfortabel en ging super snel. Na een uurtje slaap te hebben ingehaald heb ik nog lekker wat gelezen en naar buiten gestaard en toen waren we er alweer. Het leuke van met de trein reizen is dat je (meestal) midden in het centrum van je bestemming aankomt. In Marseille was de aankomst prachtig. Het station ligt op een hoger gelegen deel van de stad met een mooi uitzicht over de zee en enkel bezienswaardigheden. De binnenstad is goed te bewandelen en binnen 15 minuten was ik bij de accommodatie. Ik zat net lekker in de vensterbank waar ik aan mijn blog wilde beginnen toen ik Merel opeens hoorde roepen buiten.


Nadat Merel ook geïnstalleerd was zijn we de stad gaan verkennen, precies op tijd om de zon in de zee te zien zakken. Na een karafje wijn kordaat te hebben gemaakt en een visplateau waar je u tegen zegt te hebben versmaad vonden we het wel weer welletjes. Voor morgen hebben we al een plannetje gesmeed. In de ochtend gaan we nog even Marseille in en dan pakken we na de lunch de trein naar Ventimiglia. Vanuit daar willen we woensdag door naar La Spezia waar we wat langer willen verblijven. Als het goed is zit ik dus woensdag lekker in een Italiaanse bar Ajax te kijken!


Voor nu is het de hoogste tijd om m’n bed in te kruipen. Na een weekend redelijk intensief bier te hebben gedronken en vandaag Nederland, België en Frankrijk te hebben doorkruist kan ik toch wel zeggen dat ik best moe ben. Dus welterusten beiden (en iedereen die meeleest), slaap lekker, maak je om mij vooral geen zorgen en weet dat ik jullie ga missen (maar voorlopig nog niet! ;)


Liefs,

Djoeke


PS. Pap ik ben super trots op je Marathon prestatie, 25 keer die van Rotterdam doen maar weinig je na!146 keer bekeken4 reacties

Wees, wees mens, wees blij mens, wees blij - toe - mens, wees blij, blij.