#5: Buongiorno Italia

Bijgewerkt: 15 okt 2019

Lieve Liek,


Holy shit, ik heb geen idee waar ik deze blog moet beginnen. Eigenlijk was ik van plan maar één keer in de twee weken een blog te posten maar dat aantal moet ik nu al gaan opschroeven omdat ik A: klachten heb ontvangen van het thuisfront (lees m’n vader) en B: gewoon al zoveel heb gezien dat ik het niet meer bij kan houden. (Om reden B hebben Merel en ik nu ook het reistempo verlaagd en zijn we een weekje met een camper door de Sloveense Alpen aan het touren, maar daarover in mijn volgende blog meer.)


Maargoed, je appte me met de vraag hoe het met me gaat en uit bovenstaande heb je vast al afgeleid dat het best prima gaat (understatement). Zoals je hoogstwaarschijnlijk nog wel weet van onze reis door Chili en Argentinië ben ik best goed in reizen. Niet dat het iets moeilijks is, maar ik kan mezelf prima vermaken, vind bijna alles leuk, en kan nooit genoeg krijgen van eten en drinken. Klinkt allemaal leuk en aardig maar dit kan dus ook je valkuil zijn. Vooral als je op reis bent met iemand die ook zo is (lees jezelf maar dus ook Merel).


Omdat Merel en ik het liefst alles willen zien, alles willen doen, alles willen eten en ook alles willen drinken, hebben we het non stop druk gehad. Denk nu niet dat we ala Aziatische toerist van de ene highlight naar de andere hoppen en van het ene restaurant naar het volgende café rollen. Wij zien ontspannen ook echt als iets ‘doen’, iets waar we bijzonder getalenteerd in zijn en het dus heel druk mee hebben.


Oke, het gaat dus goed en hoewel ik druk ben, ben ik ook rete ontspannen maar nu wil je natuurlijk weten waar we naast het ontspannen het allemaal zo druk mee hebben gehad. Komtie dan he.


Met een korte overnachting in Ventimiglia, waar we overigens het best hebben gegeten so far (serieus die buffelmozzarella daar was van een andere planeet), zijn we doorgereisd naar La Spezia. Hier hebben we drie nachten geslapen en vanuit hier hebben we Cinque Terre verkend. Ik weet niet of je dat kent maar dat zijn dus vijf dorpjes aan de westkust van Italië die (volgens de toeristengidsen) alleen toegankelijk zijn per trein (wij hebben er zo onze twijfels over). Het zijn mega schattige dorpjes met kleurrijke huisjes direct aan de kust, één zelfs op een klif. We hebben twee dagen langs deze dorpjes gewandeld (vergeleken met Fitzroy kan ik dit helaas geen hiken noemen) en het was echt prachtig. Omdat het lente is staat alles in bloei en dat kleurt en geurt heerlijk. Zelfs een kleine bui hier en daar kon de pret niet drukken.


Na La Spezia wilde we richting Slovenië, maar wie steekt er nou zomaar Italië door zonder te stoppen in één van de mooie steden die Italië te bieden heeft? Dat is in ieder geval wat wij dachten dus onderweg naar Venetië (daar wil je gewoon toch eens geweest zijn) hebben we ontbeten in Pisa en geluncht in Florence. Voor één dag konden we ons wel een beetje identificeren met de eerder genoemde Aziatische toerist.


En na Venetië zijn we doorgereisd naar Slovenië waar we nu voor vijf dagen een camper hebben gehuurd en alle drukte van de Italiaanse steden even compenseren met bergen, meren en bossen. En ik moet zeggen, ook dit bevalt heel erg goed.


Ik hoop dat met jou ook alles goed gaat, en please ga vakantiedagen sparen zodat je me van de zomer ergens op kan komen zoeken. Dan drinken we weer Malbec, spelen we weer Rummicub en hiken we weer tot we niet meer kunnen!


Liefs,

Djoeke

88 keer bekeken1 reactie

Wees, wees mens, wees blij mens, wees blij - toe - mens, wees blij, blij.