#1: Voorpret

Bijgewerkt: 15 okt 2019

Hoi lieve zus!


Blogs schrijven is een kunst en ik heb zojuist ontdekt dat ik geen beste kunstenaar ben op dat vlak. Omdat ik wel goed ben ik het schrijven van brieven, e-mail en ellende lange whatsapps (ook niet altijd) gooi ik het over een andere boeg en richt ik me nu tot jou. Daarbij hou ik vanzelfsprekend wel in gedachten dat iedereen die mijn website weet te vinden mee kan lezen ;).


Dus ja, nogmaals, hoi zus! Zoals je weet heb ik, na even wikken en wegen, besloten om weer op reis te gaan. En deze keer wordt het geen Zuid-Amerika maar zoek ik het dichter bij huis, namelijk in Europa. Althans, dat is hoe ik er op dit moment over denk. De twee belangrijkste dingen zijn al geregeld, 21 maart is mijn laatste werkdag en per 1 april ben ik ook officieel dakloos. Nu die dingen zijn geregeld kan de voorpret beginnen. De Lonely Planets van Oost-Europa en het Midden-Oosten zijn binnen en Arabisch voor Dummies ligt ook al klaar. Als ik straks ergens vluchtelingen kan helpen is het wel makkelijk als ik ze in ieder geval in hun eigen taal kan begroeten. Oh, had ik dat nog niet verteld? Dat wordt dan de hoogste tijd. In grote lijnen staat mijn reisplan klaar, en dat is als volgt: Begin april vertrek ik naar Bern waar ik Merel ga ontmoeten. Samen reizen we naar Slovenië en Kroatië waarna Merel terug gaat naar Nederland om aan haar nieuwe baan te beginnen en ga ik alleen verder. Maar niet voor lang! Door de Balkan reis ik naar Griekenland waar Lola me een weekje komt opzoeken. Een beetje eilandhoppen daar en dan hopelijk een eiland vinden waar ik me een wat langere tijd kan vestigen en hulp kan verlenen. En dan... tsja, ik heb wel wat ideeën (wel meer dan 10) maar die zijn nog alles behalve zeker. Je hoort tegen die tijd wel wat het is geworden ;).

Had ik al genoemd dat ik het vliegtuig wil vermijden? Als echte klimaatnazi kan ik het natuurlijk niet aan mezelf verkopen in dat vervuilende vervoersmiddel te stappen. Hoe ik dan wel van A naar B wil komen? Nou, met bijvoorbeeld de bus, trein en boot. Of met de fiets, de motor of wie weet wel een skelter?


Dus ja, over zes weken is het zover. Nog voldoende tijd om aan mijn blogskills te werken denk je niet?


Veel liefs,

Je kleine zusje194 keer bekeken2 reacties

Wees, wees mens, wees blij mens, wees blij - toe - mens, wees blij, blij.