#2: I'm online!

Bijgewerkt: 15 okt 2019

Lieve mama,

Ik hoop niet dat ik mensen laat schrikken door mijn tweede blog aan jou te richten, maar tot wie moet ik me anders richten als het aankomt op het bouwen van een webpagina op het grenzeloze wereldwijde web?

Alhoewel ik mijn website heb opgebouwd met iets wat een gebruiksvriendelijke tool zou moeten zijn, heb ik toch veel onvriendelijke momenten gekend bij het maken van deze webpagina. Uiteindelijk heb ik me maar neergelegd bij het motto van de Gemeente Amsterdam; goed is goed genoeg.

Het doel van mijn site is tenslotte het informeren van vrienden en familie over mijn Eurotour, en dat moet hiermee wel lukken denk ik.


Het is vandaag 8 maart en dat betekent dat het echte aftellen kan beginnen. Over een maand is het zover en begint mijn reis. De plannen zijn, tot grote verrassing van mijn collega's, nog ongeveer onveranderd gebleven. Wel hebben Merel en ik besloten ons meetingpoint te laten afhangen van het weer, dus dikke kans dat we de Alpen overslaan.

Wat betreft de voorbereidingen…

De meeste spullen heb ik natuurlijk wel en het enige item dat ik nog miste als solo-traveler heb ik voor mijn verjaardag gekregen: een heuse selfiestick! Als professionele tester heb ik deze natuurlijk direct in de praktijk getest. Zie het filmpje voor het resultaat.


Verdere voorbereiden kan/wil ik eigenlijk niet doen. In het kader van duurzaamheid wil ik roeien met de riemen die ik heb. Niet dat ik letterlijk van plan ben met de boot te gaan, maar ik wil proberen zo min mogelijk nieuwe spullen te kopen. Mijn bergschoenen uit 2013 zijn weer helemaal retro en mijn backpack is nog in prima staat. En wat heb je behalve goede zin (en een beetje humor) eigenlijk nodig?


Het enige wat ik deze reis moet missen en wat ik mijn andere reizen wel had, dat ben jij. Mijn grootste volger. Misschien dat ik daarom deze keer wel eindelijke het idee van de blog heb doorgezet. Nu jij er niet meer bent om mijn route op de kaart te volgen en om foto's van al mijn bestemming op je koelkast te plakken, ben ik extra gemotiveerd om via deze site iedereen te informeren. Alles waar jij iedereen eerder trots over vertelde zal ik nu zelf moeten vertellen in mijn blog. En daarom ook mama, dat ik mijn webpagina aan jou opdraag. Jouw versje in de voettekst van mijn site, opdat we nooit vergeten gewoon blij te zijn.


Lieve mam, ik beloof goed op mezelf te passen. Holymoly, wat een avontuur. X

153 keer bekeken3 reacties

Wees, wees mens, wees blij mens, wees blij - toe - mens, wees blij, blij.